Trio C tot de Derde treedt op in Merkaz

Op zondag 10 mei 2009 brengt Trio C tot de Derde klezmer en andere joodse muziek.
De drie jonge musici Caspar Terra (klarinet), Carel den Hertog (viool) en Coos Lettink (accordeon) vormen samen het in 1998 opgerichte Trio C tot de Derde. Ze laten zich inspireren door klezmer, balkan- en zigeunermuziek.
Onlangs speelden zij met enorm succes voor een uitverkochte Portugese Synagoge in Amsterdam. Een unieke kans om hen nu in Utrecht in de intimiteit van een kleine synagoge te zien en te horen!

Om inspiratie op te doen reist Trio C tot de Derde regelmatig de landsgrenzen over op zoek naar nieuwe muziek. In 2006/2007 heeft dit geresulteerd in een tien maanden durende reis op en neer naar India, waardoor hun muziek inmiddels ook onderhevig is aan Turkse, Iraanse, Pakistaanse en Indiase invloeden. Hun streven is niet imitatie, maar integratie van alle muzikale invloeden die op hun pad komen.
Door hun ontembare drang tot improviseren geven ze traditionele melodie�n vaak bijzondere en onverwachte wendingen en cre�ren ze een uniek geluid. Al improviserend dagen zij elkaar muzikaal uit en verleiden ze elkaar tot virtuositeit en lyrisch spel. Hun muziek geeft uitdrukking aan zowel euforische vrolijkheid als intens verdriet, en leent zich zodoende voor dansen, maar ook voor dromen.
Ook begeleidden zij Lucette van den Berg, die het seizoen met joodse muziek in Merkaz in januari opende, op haar CD.