Shura Lipovsky: Jiddische liederen en Chassidische verhalen over troost en betrokkenheid.

In dit programma van Jiddische liederen en verhalen uit de mystieke joodse traditie, staat de zoektocht van de mens centraal. 

In dit programma van Jiddische liederen en verhalen uit de mystieke joodse traditie, staat de zoektocht van de mens naar zingeving en compassie centraal. 

De liederen zijn gedeeltelijk door Shura Lipovsky zelf geschreven. Hiermee zorgt zij ervoor dat de oude muzikale traditie van de Europese Joden wordt voortgezet.

De Nederlandse zangeres Shura Lipovsky verwierf tijdens haar carrière internationale erkenning als een van de meest vooraanstaande vertolkers van het Jiddische lied. Zij treedt wereldwijd op met eigen werken en traditioneel Jiddisch repertoire. In 2017 won zij een prijs in New York voor haar nieuwe Jiddische liederen. 

Naast haar optredens geeft Shura Lipovsky workshops en masterclasses omtrent de interpretatie van het Jiddische Lied, ze geeft meditative lessen als Magid (Joods spiritueel leraar), heeft een koor in Parijs en in Amsterdam, en is artistiek leider van de Summer Song School van het Jewish Musical Institute te Londen. 

De begeleidende musici, Paul Prenen aan de piano en de violist Bert Vos, vertolken met hun virtuoze spel de wereld van het Jiddische lied en de sfeervolle glans van de klezmermuziek.

Hier is een voorproefje:

Datum: donderdag 13 februari 2020.
Plaats: MerkAz, Magdalenastraat 1a, Utrecht.
Tijd: 20.00 uur; kassa open: 19.30 uur.
Tickets: € 17,50 in de voorverkoop, € 20,- aan de kassa.

Bestel nu tickets

NB Aan de kassa kan alleen met contant geld worden betaald. Gekochte tickets kunnen niet worden geretourneerd.