Tiltan – A Road Less Traveled

Een betoverende mix van folk, hedendaagse jazz, kamer- en filmmuziek en improvisatie. Op donderdag 24 mei a.s. biedt MerkAz in samenwerking met U Jazz een optreden aan van Tiltan. David Golek combineert in zijn composities en arrangementen Joodse muziek met muziek uit het Midden-Oosten, Oost-Europa en Noord-Afrika. Het resultaat is een frisse en kleurrijke muzikale variatie die moeilijk in een genre is onder te brengen en alle ruimte laat aan de verbeelding van de luisteraar. ‘Tiltan’ betekend in het Hebreeuws ‘klaver’ en, zoals bekend, brengt een klavertje vier geluk!

De laatste cd van Tiltan, getiteld ‘A Road Less Traveled’ uit 2014, stond in de top 5 van cd’s in het genre wereldmuziek en in de algemene top 20 van beste cd’s van dat jaar in het Parool. Journaliste Tornqvist schreef hierover: “Luisterend naar deze organische, fantasierijke, en vooral warmbloedige muziek rijst het besef dat de bovenstaande opsomming van landen van herkomst eigenlijk flauwekul is. Mensen, dus ook muzikanten, komen nu eenmaal van overal en nergens, een kwalificatie als ‘grensoverschrijdend’ klinkt daarbij hopeloos achterhaald. De muziek van Tiltan ademt een en al vrijheid en universele menselijkheid. Een weldadig antwoord op de oprukkende xenofobie die Europa in haar greep krijgt.”

Tiltan bestaat uit:

Daniel Mester – Klarinet
Bela Horvat – Viool
Mike Roelofs – Harmonium
David Golek – Gitaar.

Voor een voorproefje, zie: https://www.youtube.com/watch?v=BQZ-dEJcDkU#action=share.

Datum:            Donderdag 24 mei

Aanvangstijd: 20:00 uur

Locatie:           MerkAz, Magdalenastraat 1a, 3512 NH Utrecht

Tickets:           Verkrijgbaar aan de kassa voor € 18 per stuk; en voor € 15 per stuk (excl. € 0,99 per transactie) in de voorverkoop via: https://klassiek.digitalekaartverkoop.nl/tickets/tiltan/.