Sklamberg & The Shepherds: Klezmer Roots

Lorin Sklamberg is de leadzanger en één van de oprichters van de legendarische Klezmatics. In Sklamberg & The Shepherds komen drie beroemde vertolkers van de traditionele Oosteuropese joodse muziek bij elkaar.

Naast Lorin Sklamberg zijn dat klarinettist en componist Merlin Shepherd, een uniek vernieuwende kracht in de wedergeboorte van de klezmer, en zangeres, pianist en componist Polina Shepherd afkomstig uit Siberië. Hun kersverse samenwerking combineert het traditionele Jiddische en Russische lied met klezmer en muziek uit het zuidelijk Middellandse Zee gebied.

Lorin, Polina en Merlin vertegenwoordigen drie verschillende landen, hoewel hun families van oorsprong uit dezelfde regio stammen. Aan het eind van de 19e eeuw emigreerden de overgrootouders van Merlin uit Oekraïne en Roemenië om de ontkomen aan de pogroms en een betere wereld te zoeken in West Europa. Lorin’s voorouders emigreerden vanuit een klein stadje in Oekraïne naar de Verenigde Staten. Polina’s grootouders ontsnapten aan de Shoah door vanuit Kiev en Odessa naar Siberië te vluchten. Beïnvloed door een veelheid aan culturen maar met behoud van de stijlen, spelen zij origineel en traditioneel materiaal, met een sfeer van vrijheid en spontaniteit.

Lorin Sklamberg (USA) – zang, accordeon, piano, gitaar
Polina Shepherd (Russia/UK) – zang, piano
Merlin Shepherd (UK) – klarinetten, gitaar

Meer informatie, video en audio op https://sklambergandtheshepherds.wordpress.com

Plaats: MerkAz, Magdalenastraat 1a

Datum: donderdag 7 februari

Tijd: 20:00 uur

Tickets: € 25 aan de kassa; € 20 in de voorverkoop.

Bestel tickets

NB Aan de kassa kan alleen met contant geld worden betaald. Gekochte tickets kunnen niet worden geretourneerd.