Noam Vazana: NANI

Noam Vazana presenteert haar nieuwe album Andalusian Brew met Sefardische liederen.

In het programma ‘NANI’ gaat zangeres en componist Noam Vazana terug naar haar Ladino roots. Ladino was de taal van de Sefardische joden in de diaspora. Noams Marokkaanse grootmoeder sprak deze taal nog. ‘Nani’ was de koosnaam die zij haar kleindochter gaf. In MerkAz presenteert Noam haar laatste CD Andalusian Brew met traditionele Ladino liedjes en enkele eigen composities in het Ladino, Hebreeuws en het Engels. Op het International Jewish Music Festival 2017 won ze de Sephardic Music Award.

Noam Vazana is zangeres, componist, trombonist, pianist en dirigent. Zij woont in Amsterdam en komt uit Israël. Ze studeerde op het Conservatorium van Amsterdam, de Tel Aviv Muziekacademie en de Jerusalem Muziekacademie. Noam componeerde muziek voor documentaires van BBC4 en NPO en heeft sinds 2008 5 studio-albums opgenomen. Met haar album ​Love Migration (2014) won zij de ​ACUM-albumprijs.

Noam stond onder meer op ​het North Sea Jazz Festival, op Music Meeting en in het Concertgebouw. Zij trad al op met John Clayton, Katie Melua en Bobby McFerrin. Ze verzorgt jaarlijks zo’n 90 optredens over de hele wereld. Onlangs heeft de NPO een documentaire over haar en haar koor Hebrew Groove uitgezonden. Ook treedt zij soms samen op met de zangeres Teema. Beide zangeressen hebben een deels Marokkaanse achtergrond, de één is Israëlisch en de ander Arabisch, en met elkaar dragen ze de boodschap van vrede en dialoog uit.

 

Voor een voorproefje, zie de video Morenika. Haar website is: www.noam-vazana.com.

 

Datum:           6 oktober 2018

Aanvang:      20.00 uur

Locatie:          MerkAz, Magdalenastraat 1a, 3512 NH Utrecht

Prijs:               € 15 (voorverkoop) / € 18 (aan de kassa op de avond van het concert)

Tickets:          https://klassiek.digitalekaartverkoop.nl/tickets/noamvazana/