Nieuwe CD van Maya Fridman: opgenomen in MerkAz

Celliste Maya Fridman was zo enthousiast over de akoestiek in MerkAz dat zij besloot haar nieuwe CD bij ons op te nemen. Op 18 februari 2017 bracht celliste Maya Fridman in MerkAz een schitterend programma met werk van hedendaagse componisten. Zij was zo enthousiast over de akoestiek in MerkAz dat zij ter plekke besloot haar nieuwe CD bij ons op te nemen. Dat gebeurde al in maart, en onlangs verscheen de CD, getiteld ‘Red Velvet’. Een eerste recensie verscheen al op de website beterbeeldengeluid.nl en we zijn er heel trots op hoe daar de loftrompet wordt gestoken over MerkAz:

“De prachtige akoestiek van het ‘MerkAz’ gebouw in Utrecht zorgt voor een subtiele natuurlijke nagalm, die de complexe muziek nooit in de weg zit, maar heel mooi aanvult. Het opnameperspectief is zo gekozen, dat het lijkt alsof je letterlijk een meter of 2 van de cello af zit. De tonaliteit, dynamiek en transparantie van de opname zijn gewoonweg perfect. Iedere nuance is te volgen en zorgt dat de toch al fascinerende muziek met een maximale emotionele impact bij de luisteraar binnenkomt.”

Bij de recensie staan bovendien een aantal foto’s van MerkAz, genomen tijdens de opnamen.

Zie: http://beterbeeldengeluid.nl/2017/08/05/maya-fridman-red-velvet-2017/

De CD is verkrijgbaar in MerkAz tijdens het Uitfeest op 3 september a.s. en is te bestellen via het label TRPTK: https://trptk.com/product/red-velvet