Mor Karbasi met Sefardisch programma in MerkAz

Mor Karbasi, diva van het Sefardische lied, komt met haar nieuwe programma ‘La Tsadika� op woensdag 22 oktober in MerkAz.

En de winnaar van de MerkAz-prijs is bekend!

De Israëlische zangeres Mor Karbasi is een van de grote diva’s van de huidige internationale muziek scène. Op haar nieuwste album ‘La Tsadika’ duikt Mor Karbasi, op zoek naar haar eigen roots, in de verborgen schatten van de Sefardisch-Marokkaanse muziek. ‘Het bekende Sefardische repertoire klinkt vooral in de Balkan. In landen als Griekenland, Turkije en Bulgarije. Ik wil juist een hulde brengen aan de misschien iets donkerdere Marokkaanse kant van de Sefardische muzikale traditie.’ Met haar prachtige liederen en haar betoverend mooie en gepassioneerde stem raakt zij haar publiek recht in het hart. Haar muziek kan emotioneren als fado, en betoveren als flamenco.
MerkAz biedt een unieke kans deze beroemde zangeres in een intieme omgeving te beluisteren.

Voorprogramma: Noam Vazana

De Israëlische, in Nederland woonachtige Noam Vazana is één van de interessantste jonge singer/songwriters van dit moment. Zij begeleidt zichzelf op piano en trombone, soms tegelijk! Zij geeft een voorproefje van het concert dat zij op 14 februari in MerkAz komt geven!

Al vast kennismaken met Mor Karbasi?
De officiële video van haar nieuwste CD ‘La Tsadika’:

TV-registratie van een concert van Mor Karbasi:

Interview met Mor Karbasi door Melchior Huurdeman, VPRO:

En de winnaar van de MerkAz-prijs is bekend!

De MerkAz-prijs van het Internationaal Joods Muziek Festival 2014 is gewonnen door Yoed Sorek en Susanna Klovsky. Binnen afzienbare tijd zullen zij bij ons in Utrecht te horen zijn. Yoed Sorek is een actief solist in opera, oratorium, lied en chazzanoet. De pianiste Susanna Klovsky begeleid hem in een geweldig dynamisch programma, met veel humor en theater.