Mazzeltov & Rolinha Kross – Filmtheaterconcert ‘Benja Krik’

Wat is er spannender dan een klassieke gangsterfilm? Wat is er leuker dan een sprankelend theaterconcert? Klezmerband Mazzeltov & Rolinha Kross bieden allebei voor de prijs van één!

Op zaterdag 17 februari a.s. presenteren Mazzeltov & Rolinha Kross gezamenlijk het filmtheaterconcert ‘Benja Krik’ bij MerkAz. Deze Russische zwijgende film uit 1926 is wereldberoemd in Oost-Europa, maar in West-Europa nauwelijks bekend. De film vertelt de avonturen van Benja Krik, een joodse topcrimineel uit Odessa. Met hun Jiddische muziek en Russische liederen geven Mazzeltov & Rolinha Kross kleur aan de oude zwart-witbeelden en brengen ze Benja opnieuw tot leven. Een Russische Robin Hood, schurk en held tegelijk, op de hielen gezeten door vijf hedendaagse klezmer-gangsters. Een muzikale achtervolging door de nauwe straatjes van het vooroorlogse Odessa.

Hier is een voorproefje: https://www.youtube.com/watch?v=U11eS0GCcNg.

Voor meer informatie, zie: http://www.mazzeltov.nl/mazzeltov/Welkom.html.

Datum: 17 februari 2018.

Aanvangstijd: 20:00 uur.

Tickets zijn verkrijgbaar aan de kassa voor € 18 per stuk en voor € 15 per stuk (excl. € 0,99 per transactie) in de voorverkoop via: https://klassiek.digitalekaartverkoop.nl/tickets/mazzeltov-rolinha-kross/.