Maya Fridman

Celliste Maya Fridman was onlangs in MerkAz als begeleidster van Jyoti Verhoeff. Zij brengt nu samen met Jeff Heijne, gitaar, werk van hedendaagse, vooral Nederlandse, componisten. Met speciaal in MerkAz enkele premières!

Op zaterdagavond 18 februari a.s. treedt celliste Maya Fridman op met werk van hedendaagse klassieke componisten in MerkAz, de sfeervolle synagoge van het voormalig Centraal Israëlitisch Weeshuis in Utrecht. Maya Fridman geniet nog geen grote bekendheid, maar daar komt ongetwijfeld snel verandering in! Dit zou wel eens een van de bijzonderste concerten van dit seizoen in MerkAz kunnen worden. Maya is een buitengewoon getalenteerde jonge celliste. Maya werd geboren in Moskou en woont sinds enkele jaren in Nederland. Haar specialiteit is het werk van hedendaagse componisten, zoals Peteris Vasks en Oene van Geel. In 2015 verscheen op het nieuwe label TRPTK haar eerste CD, ‘The Invisible Link’, met werk van Alfred Schnittke, Peteris Vasks en Arvo Pärt. Zij studeerde cum laude af aan het Amsterdams conservatorium, en won in 2013 de prijs voor Beste Musicus, bij de Grote Prijs van Nederland.

Bijzonder is dat tijdens haar optreden in MerkAz maar liefst drie werken van de jonge componisten Gagi Petrovic, Kaveh Vares en Philemon Mukarno hun première zullen beleven. Ook zal een werk van Louis Andriessen te horen zijn. In het tweede deel van het concert wordt zij begeleid door gitarist Jeff Heijne, van wie ook een compositie zal worden uitgevoerd.

Vaste bezoekers van de concerten in MerkAz konden al eerder met deze talentvolle celliste kennismaken: een jaar geleden was zij te horen als begeleidster van singer-songwriter Jyoti Verhoeff. Toen liet zij ook al een hedendaags klassiek werk horen, wat één van de hoogtepunten van die avond was.

 

Hier zijn twee voorproefje te horen:

https://www.youtube.com/watch?v=O2_zl1NmvrQ

https://www.youtube.com/watch?v=7wbZVD4JClg.

 

Voor verdere informatie, zie: http://mayafridman.com/.

 

Tickets € 17,- voorverkoop online (inclusief servicekosten).

Bestel uw tickets