Ekaterina Levental – ‘De weg’

De voorstelling ‘De Weg’ vertelt het aangrijpende verhaal van Ekaterina Levental over haar vlucht uit de voormalige Sovjet Unie. Een verhaal over afwijzing, verlies, veerkracht en hoop, gezien door de ogen van een tiener en begeleid door prachtige muziek.

In deze persoonlijke voorstelling neemt zangeres en harpiste Ekaterina Levental het publiek mee op de weg die zij als tiener aflegde. De weg, die leidde van land naar land, toen zij en haar familie na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie niet in Oezbekistan konden blijven door oplaaiend antisemitisme.

In een sober decor, met een landkaart en een koffer, vertelt en zingt Ekaterina over haar afkomst en hoe die van de ene op de andere dag bepalend werd in het alledaagse leven. Hoe ze op haar weg zocht naar het sprookje, zoals ze dat kende uit het theater. Gedreven door een onuitputtelijke veerkracht, en hoop.

Ekaterina Levental maakt onder meer deel uit van Duo Bilitis, waarmee zij diverse internationale prijzen won. Recentelijk maakte zij haar debuut bij de Nationale Opera en gaf wereldwijd concerten.

Tekst en uitvoering: Ekaterina Levental;
Regie en vormgeving: Chris Koolmees.

Dit vertelconcert vindt plaats in het kader van de herdenking van de Kristallnacht bij het Joods Monument op die avond.

Aanvangstijd: 20:30 uur (vanwege de daaraan voorafgaande Kristallnacht-herdenking).

Voor meer informatie, zie:

Homepage: http://www.ekaterina.nl/?page_id=799

Facebook: www.facebook.com/vertelconcertdeweg

Trailer: https://youtu.be/ob0R4ndVxbM

Fragment: https://youtu.be/VxOOfrWBMbs

 

Tickets zijn verkrijgbaar aan de kassa voor € 18 per stuk en voor € 15 per stuk (excl. € 0,99 per transactie) in de voorverkoop via: https://klassiek.digitalekaartverkoop.nl/tickets/ekaterina-levental/.