Channa Malkin & Izhar Elias: Songs of Love and Exile

Sopraan Channa Malkin en Nederlandse-Muziekprijswinnaar Izhar Elias brengen samen het programma Songs of Love and Exile. Het gevoel van liefde voor een thuisland en heimwee naar vrienden en familie die ver weg zijn, vatten zij samen in een programma van joodse, Spaanse en Italiaanse muziek van de 14e tot en met de 20e eeuw.

In Spanje leefde in de middeleeuwen en Renaissance een levendige Joodse gemeenschap, met schitterende melodieën in de eigen Ladino-taal. Channa en Izhar brengen hun favoriete Ladino-liederen ten gehore, in eigen arrangementen en in bewerkingen door hedendaagse componisten. Daarnaast hoort u barokke popliedjes uit Italië en opzwepende Spaanse barokliederen van José Marín, begeleid op een rijk versierde barokgitaar.

Tot slot brengt het duo een selectie uit de bijzondere liederencyclus De Divan van Moses Ibn-Ezra ten gehore. Deze is gecomponeerd door de joodse componist Mario Castelnuovo-Tedesco, die tijdens de 2e Wereldoorlog van Italië naar de Verenigde Staten vluchtte. De ontroerende gedichten zijn van de hand van Moses Ibn-Ezra, een van de belangrijkste joodse dichters uit de middeleeuwen die een groot deel van zijn leven in ballingschap heeft doorgebracht.

Plaats: MerkAz, Magdalenastraat 1a, Utrecht.

Datum: zaterdag 26 januari 2019, vanaf 20:00 uur.

Tickets: € 18 aan de kassa; € 15 in de voorverkoop.

Bestel tickets