Astor Klezmer Trio

Het Astor Klezmer Trio uit België  presenteert een programma met klezmer en – jawel! –  jiddische  tango.  Op virtuoze en vaak humoristische wijze brengen zij het joodse leven in Argentinië in de 20e eeuw tot leven.

Het Astor Klezmer Trio bestaat uit Joëlle Strauss ( viool en zang), Marc Grauwels (dwarsfluit) en Christophe Delporte  (accordéon), drie gelauwerde en virtuoze musici uit België. Tijdens het International Jewish Music Festival 2017 kreeg het trio de MerkAz-award.

Het Astor Klezmer Trio brengt een hulde aan de beroemde Argentijnse componist Astor PiazzollaTango ontstond in Buenos Aires na 1880 uit een smeltkroes van Italiaanse, Spaanse en Franse migranten, slaven afkomstig uit Afrika, en Joden uit Oost-Europa op de vlucht voor de pogroms. De joodse gemeenschap aldaar kende een enorme expansie. Muzikanten uit verschillende bevolkingsgroepen wisselden elkaars melodieën uit en lieten zich er door inspireren. Zo ontstond in vanaf 1920 vanuit de klezmer en de Argentijnse tango de joodse tango.

De joodse tango reisde zelf de wereld rond in de bagages van de Joodse muzikanten, van Buenos Aires naar New York, langs Polen en op deze manier terug naar Oost-Europa, ooit de bakermat van de Klezmer.

Voorproefjes:

https://www.youtube.com/watch?v=TSoCX1Lg1RI

https://www.youtube.com/watch?v=kpBAnA7hvnk

Aanvangstijd: 20:00 uur.

Tickets zijn verkrijgbaar aan de kassa voor € 18 per stuk en voor € 15 per stuk (excl. € 0,99 per transactie) in de voorverkoop via:

https://klassiek.digitalekaartverkoop.nl/tickets/the-astor-klezmer-trio/