Ancient Groove: From the Middle East to Andalucia

Ancient Groove uit Israël brengt een eigentijdse versie van traditionele joodse en Israëlische melodieën. Gitaristen Roy Zakai en Ofer Ronen hebben een klassieke resp. flamenco-achtergrond en zangeres Tamara Bloch is één van de grootste talenten van dit moment in de wereld van de Sefardische muziek.

Op zaterdag 20 januari a.s. treedt Ancient Groove uit Israël op in MerkAz. Ancient Groove bestaat uit de gitaristen Roy Zakai en Ofer Ronen, en zangeres Tamar Bloch.  Roy Zakai heeft een klassieke achtergrond, Ofer Ronen komt uit de wereld van de flamenco en etnische muziek. De beide gitaristen leerden elkaar kennen tijdens een optreden in Tel Aviv en realiseerden zich dat ze hetzelfde doel nastreefden: traditionele joodse muziek eigentijds maken.  Zangeres Tamar Bloch is gespecialiseerd in Andalusische muziek en zingt met een enorme emotionele en persoonlijke zeggingskracht.

Roy Zakai en Ofer Ronen geven de bekende melodieën uit de Israëlische en Joodse traditie betekenis in deze tijd, gebaseerd op hun eigen ervaringen als individu, musicus en Israëli.  “We halen de liederen uit hun oorspronkelijke culturele en religieuze context, en brengen ze dichter bij onze eigen muziekwereld: flamenco, klassieke muziek, jazz, etnische muziek en zelfs progressieve rock!”

Ancient Groove won op het International Jewish Music Festival 2017 de Kunst en Israël-prijs.

Hier is een voorproefje te horen: https://www.youtube.com/watch?v=W05jyVcxPaM.

Website van Ancient Groove:  https://www.ancient-groove.com/.

Datum: 20 januari 2018.

Aanvangstijd: 20:00 uur.

Tickets zijn verkrijgbaar aan de kassa voor € 20 per stuk en voor € 17 per stuk (excl. € 0,99 per transactie) in de voorverkoop via: https://klassiek.digitalekaartverkoop.nl/tickets/ancient-groove/.