Yoed Sorek & Susanna Klovsky

“Het Jiddische lied levend houden is mijn levensopdracht!” zegt Yoed Sorek. In zijn programma ‘Sima’s Songs’ zingt hij de Jiddische liederen die hij leerde van zijn grootmoeder. Hij wordt begeleid door pianiste Susanna Klovsky. Yoed is een jonge Israëlische tenor, operazanger en dirigent, en bovendien een enthousiaste en gedreven performer. Als jongenssopraan zong hij al met het Berliner Philharmoniker. Hij komt uit Jeruzalem en studeerde onder meer aan het Haags conservatorium.

Yoed en Susanna wonnen tijdens het International Jewish Music Festival 2014 de Mira Rafalowicz-prijs voor beste vertolking van het Jiddische lied. De jury schreef over hun optreden:

“Yoed Sorek is een groot zanger en een geweldige performer en entertainer. Zijn vertolking van het Jiddische repertoire en uitspraak zijn onberispelijk. De Jiddische muziek kan zich geen betere pleitbezorger wensen, ook gezien zijn ongebruikelijke repertoirekeuze. Pianiste Susanna Klovsky ondersteunt hem op excellente wijze met mooie arrangementen en muzikaliteit op een hoog professioneel niveau.”

Als voorproefje is hier een video-opname te zien van hun vertolking van het lied ‘Bay mir bist du scheyn’.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door KUNSTENISRAËL en Clavis Piano’s.

Entree: 15 euro
Aanvang 20.00 uur