Sahand & Trio C tot de Derde

De charismatische verhalenverteller Sahand Sahebdivani neemt u deze avond mee op een zinderende reis oostwaarts onder de bezielende begeleiding van Trio C tot de Derde op viool, klarinet en accordeon.

Op donderdagavond 23 maart a.s. vindt in MerkAz de voorstelling ‘De Golem en de huzaar’ plaats. De charismatische verhalenverteller Sahand Sahebdivani neemt u mee op een zinderende reis oostwaarts onder de bezielende begeleiding van Trio C tot de Derde op viool, klarinet en accordeon.

Op zijn derde is Sahand samen met zijn ouders zijn geboorteland Iran ontvlucht. Ze zijn op paarden over besneeuwde bergtoppen getrokken. Alle spullen moesten ze achterlaten, maar de verhalen mochten mee. In Amsterdam heeft zijn vader Iran weer tot leven gewekt. Elke avond vertelde hij een verhaal over oude helden en wijze koningen, maar ook over zijn oma en de straat waar hij opgroeide. Nu Sahand Sahebdivani volwassen is, vindt hij het zijn beurt om met zijn luit te reizen en de oude verhalen door te geven. Hij werd uitgeroepen tot verhalenverteller van 2014.

In de voorstelling ‘De Golem en de Huzaar’ wordt hij begeleid door Trio C tot de Derde, drie muzikanten die over de hele wereld reisden. Met de viool, accordeon en klarinet op hun rug kwamen ze in Oost-Europa, Turkije, Iran, Pakistan en India. Onderweg maakten ze muziek met de mensen die ze tegenkwamen. Met die schat aan nieuwe melodieën zullen ze de verhalen van Sahand muzikaal ondersteunen.

De drie musici Carel den Hertog (viool), Coos Lettink (accordeon) en Caspar Terra (klarinet) vormen samen Trio C tot de derde. Ze laten zich inspireren door klezmer, balkan- en zigeunermuziek. Door hun ontembare drang tot improviseren geven ze traditionele melodieën vaak bijzondere en onverwachte wendingen en creëren ze een uniek geluid. Hun muziek geeft uitdrukking aan zowel euforische vrolijkheid als intens verdriet, en leent zich zodoende voor dansen, maar ook voor dromen. Spelen doen ze overigens overal; verjaardagsfeesten en bruiloften, herdenkingsbijeenkomsten en begrafenissen, theaters, kerken, festivals, in rokerige cafés en straten over de hele wereld. Trio C tot de Derde speelde al twee keer eerder met veel succes in MerkAz. Voor meer informatie, zie: http://www.trioctotdederde.nl/.

 

 

Datum: 23 maart 2017, vanaf 20.00 uur.

Tickets: € 17,- voorverkoop online (inclusief servicekosten).

Bestel uw tickets