Jaap Mulder & Zoon, ‘Vladimir’

Jaap Mulder, bekend van Di Gojim, brengt op zaterdagavond 17 januari 2015 in MerkAz de voorstelling ‘Vladimir, Hartstochtelijke Lastpost’.


In deze muziektheatervoorstelling staat het korte leven van Vladimir Vysotsky centraal. Hij heeft de bravoure van Ramses Shaffy, de passie van Jacques Brel en de scherpte van Bob Dylan. De zanger, acteur, criticaster en luis in de pels van de Russische communisten schreef meer dan 600 songs. Zijn uiterst turbulente leven en zijn schitterende teksten inspireerden Jaap Mulder tot het schrijven van een nieuwe muziektheatervoorstelling. In korte scènes, gebaseerd op de biografie van Vysotsky’s Franse vrouw Marina Vlady, komt Vladimir tot leven.

Jaap Mulder is een muzikale duizendpoot, alleskunner en verhalenverteller. Meer dan 25 jaar is hij de frontman van klezmerband Di Gojim. Hij speelde van Budapest tot New York en van Mexico City tot Trondheim. Met Vladimir heeft hij met succes de sprong naar een solovoorstelling gemaakt. Hij wordt begeleid door zijn zoon Ruben Mulder, piano, zang en keyboards.
Nel Oskam, directeur van de Goudse Schouwburg, noemde de voorstelling “een pareltje van kleinkunst”. Toeschouwers waren diep onder de indruk: “Verbijsterend, ontroerend, negentig minuten lang boeiend! Ontzettend knap! Wat een geweldige voorstelling! Voorstelling? Nee, veel meer dan dat! Wat een passie, wat een hartstocht! Jaap en Ruben hebben de ziel van Vladimir gegrepen en mijn hart veroverd”.

Als voorproefje op de voorstelling is hier het meeslepende nummer ‘Hamlet’ te horen:

Verdere informatie is te vinden op: http://www.vysotsky.nl/.
(foto: Judith Ivens)

aanvang: 20.00 uur
deuren open: 19.30 uur
entree: 15 euro